Tarptautinis eilėraščių konkursas „MEILĖS ŽODŽIAI MAMAI“

     Norėdama kūrybiškai paminėti Motinos dieną, Kybartų ,,Rasos" mokykla jau trečią kartą organizavo eilėraščių konkursą „Meilės žodžiai mamai”, kuriuo buvo siekiama skatinti mokinių kūrybinę saviraišką, ugdyti jų vertybines nuostatas, gebėjimą reikšti meilę, pagarbą ir dėkingumą savo mamai, vykdyti pedagogų gerosios patirties sklaidą bendradarbiaujant su savivaldybės, šalies bei įvairių užsienio šalių lituanistinėmis mokyklomis.

      Konkurse dalyvavo 31 dalyvis iš 4 etnografinių Lietuvos regionų – darbų sulaukta iš 13 šalies ugdymo įstaigų. Mokinius parengė 15 pedagogų, iš jų 7 padėjo pasiruošti daugiau kaip 1 konkurso dalyviui. Verta paminėti, jog 2 dalyviai vertinimui pateikė net 2 savo paties sukurtus kūrinius. Deja, nebuvo sulaukta eilėraščių iš įvairių užsienių šalių lituanistinių mokyklų.

Skaidrė1 Skaidrė2
 Skaidrė3  Skaidrė4
 Skaidrė5  Skaidrė6
 Skaidrė7

      

Taip pat norime pasidžiaugti visais jūsų darbais...

DAUGIAU DARBŲ...

 Vertintojo žodžiai: „Iš tikrųjų seniai skaičiau tokius nuoširdžius darbus. Už kiekvieno eilėraščio slepiasi vaiko istorija; už kiekvieno eilėraščio slepiasi žmogus – labai nuoširdus, atviras, norintis pasidalinti, ką jaučia, kaip supranta meilę, meilę pačiam artimiausiam žmogui-MAMAI. Nori nenori suvirpa širdis, todėl vertinti tampa dar sunkiau... Sunku pažeisti tą vaikišką nuoširdumą, nesinori suardyti jų pasaulio, tokio trapaus, tokio natūralaus... Sunku pasakyti, kurio jausmas atviresnis, stipriau perteiktas. Čia tas pats, kaip pamatuoti MEILĘ. Galbūt būsiu balta varna, bet vertinau atsižvelgdama į minties raišką, temos plėtotę, originalumą, žodyno turtingumą“.