Projektas „Sveikata visus metus”

  2019 metų pradžioje Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pakvietė leistis į sveikatos užduočių kelionę ir sudalyvauti projekte „Sveikata visus metus”. Mūsų mokykla atsiliepė į šį kvietimą ir, įvykdžiusi 11 iššūkių, šiandien džiaugiasi projekto „Sveikata visus metus” įvertinimu - II-ąją vieta. 

  Projektas subūrė 269 komandas – 6917 dalyvius iš Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų, formalųjį ugdymą papildančių bei neformaliojo švietimo įstaigų, vaikų ir jaunimo organizacijų, klubų, būrelių, šeimų.

  Šio projekto tikslas – padėti vaikams įgyti bendrą sveikatos suvokimą, išsiugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas, atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, paskatinti juos rinktis sveiką gyvenimo būdą.

  Pradėjome vasario mėnesį, kai tinklalapyje www.ssus.ltbuvo paskelbtas pirmasis iššūkis, pirmoji užduotis ir kiekvieną mėnesį su nekantrumu laukėme vis naujų. Mūsų komanda pagal pateiktas temas, remdamąsi savo patirtimi bei informacija, gauta iš kolegų ir/ar kitų šaltinių, įgyvendino kūrybinius iššūkius:

  Vasaris: „Šiandien esu labai turtingas, nes esu sveikas”;Kovas: „Jaunas sportuosi – senas nedejuosi”; Balandis: „Tylos stebuklinga versmė (Triukšmo prevencija)”; Gegužė: „Aš ir aplink mane/Mėnuo be tabako”; Birželis: „Kai sveikas maistas – nereikalingas ir vaistas”; Liepa: „Nėr žolynų negydančių, tik atitikt reikia” (E. Šimkūnaitė); Rugpjūtis: „Geriausi draugai – grynas oras, šaltas vanduo”; Rugsėjis: „Draugui ištiesk tik švarią ranką (Emocinės ir fizinės sveikatos darna)”; Spalis: „Saugus ir sveikas”; Lapkritis: „Aš esu aš” (Žalingų įpročių prevencija).

  Na, o gruodžio mėnesį organizatoriai mus pakvietė sukurti Sveikatos kalendorių, kurį stendiniu pranešimu pristatėme baigiamojoje projekto „Sveikata visus metus” konferencijoje.

  Labai dėkojame projekto organizatoriams už įvertinimą, kurio nesitikėjome, ir tikrai šiame projekte dalyvausime ir ateinančiais metais. 

Baigiamosios konferencijos nuotraukos

Straipsnio nuoroda

SVMToliau rasite visus 11 mūsų įveiktų iššūkių filmukus